زبان نهاد مهم اجتماعی و مهمترین وسیله ارتباطی بشر است که نقش ارزندهای در ایجاد و تداوم فرهنگهای مختلف و تبادل فرهنگی میان اقوام، ملل و تمدنهای انسانی دارد.
زبان فارسی جزو قدیمیترین زبانهای دنیا و در کنار زبان یونانی، دومین زبان کلاسیک جهان محسوب میشود که بعد از آن زبانهای لاتین و سانسکریت در رتبههای سوم و چهارم قرار دارند. در حال حاضر زبان فارسی در ۲۹ کشور جهان صحبت میشود از جمله ایران، تاجیکستان، افغانستان، ازبکستان و غیره که این باعث شده زبان فارسی در رده ششم زبانهای جهان بعد از اسپانیایی و قبل از آلمانی قرار گیرد.
زبان فارسی یکی از زیرشاخههای زبانهای هندواروپایی است و ساختارش شباهتهای زیادی به زبانهای معاصر اروپایی دارد. زبان فارسی سومین زبان رایج در خاورمیانه و در میان ۱۲ زبان رایج در آسیاست. فارسی، زبان اول بیش از ۷۰ میلیون نفر است و بیش از ۱۲۰ میلیون نفر در سراسر جهان به این زبان صحبت میکنند.
این زبان از منظر ضرب المثل بین سه کشور اول دنیا قرار دارد. دامنه و تنوع واژگان زبان فارسی یکی از پر مایهترین و بزرگترین زبانهای دنیاست.
زبان فارسی، یکی از چهار ارکان ادبیات تاریخ بشریت است که چهرههای بینالمللی و درخشانی همچون رودکی، فردوسی، خیام، عطار، نظامی، سعدی، مولوی، حافظ و… دارد.
فارسی، زبان اول دانشمندانی همچون خیام، ابنسینا، خواجه نصیرالدین طوسی، ابوریحان بیرونی، زکریای رازی، شیخ بهایی، ملاصدرا، محمود حسابی و… است.
این زبان یک سده قبل از لاتین و ۱۲ سده پیش از انگلیسی وجود داشته است و سیزدهمین زبان پرکاربرد در زمینه محتوای وب و اینترنت است.
یکی از عجایب و شگفتیهای زبان فارسی این است که میتوانید با کنار هم قرار دادن تعداد زیادی فعل یک جمله معنادار تولید کنید. مثل: خواستم، بگم، برو، بگیر، بیار، دیدم، گرفته، خوابیده، رفتم، ببینم، میشه، آورد، دیدم، نمیشه، گرفتم، خوابیدم. از اینرو یادگیری زبان فارسی در میان خارجیها مشتاقان زیادی را جلب کرده و هر ساله بیش از هزاران دانشجوی بینالمللی، با تحصیل در دانشگاههای ایران، زبان فارسی را به عنوان زبان علم میآموزند.
مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان دانشگاه خوارزمی مفتخر میباشد که این زبان را به صورت کاملا کاربردی و با روشهای نوین به علاقه مندان آموزش داده و به پیشبرد یادگیری زبان فارسی به غیر فارسی زبانان کمک نماید.
|